Det viktigste med trening: smil !!!

Da er vi kommet til Spania med vår gruppe fra Rana Revmatikerforening. Vi er på rehabiliteringsstedet Reuma Sol. En plass som jeg stortrives på! På grunn av trivelige og dyktige ansatte, fint klima, men mest fordi jeg trener hver dag her. Jeg er på bassengtrening, pilates, saltrening og mye mer. I tillegg er det sosialt, akkurat så mye som du selv vil. Alle muligheter er tilstede!

I dag var jeg på bassengtrening. Det var fysioterapeuten Diana som ledet treningen. Hun er bare rå! Men best av alt er starten hennes; hun gjør oss oppmerksom på at det viktigste med hele treningen er å smile. 🙂 Hun viser med store bevegelser hvordan vi skal få til smilet og hun jobber med å få oss til å smile gjennom hele treningen! Det virker! Vi blir glad! Og det er det beste utgangspunktet vi kan ha! Når vi har smilet på plass kan vi minne oss selv på at vi må jobbe. Fordi det er trening! Vi må ta i, jobbe hardt, styrke, kondisjon, det er det kroppen vår trenger. Men smilet er noe du kan jobbe med, noe du kan ta med deg videre; Smil til verden og verden smiler til deg!

#trening #reumasol #fibromyalgi #helse #spania #bassengtrening #revmatiker #nrf #fysioterapi #mallemey

Hvorfor gjør det så vondt?

Jeg har fått lov til å være med på et kjempeinteressant foredrag med Audun Stubhaug. Han snakket om smerte og smertefysiologi. Hva er smerte? Smerte er en ubehagelig sensorisk og emosjonell opplevelse som følge av potensiell eller faktisk vev som blir ødelagt. Det er litt rart , dette. Å studere hva smerte egentlig er. Jeg har tro på det. Jeg føler jeg får en viss avstand fra mine smerter, klarer å tenke og se på det på en annen måte. Han snakket også om en viktig sak; vår smerte kan påvirkes. Et fint eksempel er dette – En liten gutt ramler og slår seg i hodet. Han har kjempevondt og blir trøstet av sin mor. Så kommer plutselig sirkuset forbi vinduet deres og gutten blir oppglødd og springer til vinduet. Smertene er glemt. Men det var reelle smerter gutten hadde…. Sånn er det med oss også. Vi påvirkes av vår omgivelse. Våre smerter kan påvirkes av for eksempel helsevesenet, pårørende og mye mer.

Så kom innlegget av Anna Fryxelius. Anna er en av NRF sine dyktige ansatte, men Anna har også opplevd mye smerter i sitt liv. Innlegget hennes handlet om hvordan hun taklet nettopp dette. Dette var interessant og lærerikt for enhver i auditoriet på Rikshospitalet! Hun snakket om at vår smerte er usynlig, det vises verken på meg eller deg hva som foregår inne i kroppen vår. En tankevekker var å høre at smerter avler smerter.Det vil si at når vi har smerter  er det signaler som går gjennom nervebanene våres. Når vi har smerter hver dag, blir disse nervebanene mer åpen, gjennomgangen blir enklere. Da øker våre smerter. Dette betyr at vi må finne verktøy for å takle våre smerter, men også finne verktøy for å minske våre smerter. Det kan være enkle grep vi kan ta. Et godt eksempel er dette: Alt som gjør deg glad er direkte smertelindring! Da kan du for eksempel tenke på dans, musikk, men også sex kan være god smertelindring. Så kan du sette deg et mål: å ha et så frisk liv som mulig!

Så hadde vi stand før seminaret startet. De forskjellige diagnoser hadde hver sin stand. Vi i ressursgruppen for fibromyalgi hadde vår. Vi var likepersoner tilstede, fikk delt informasjon om diagnosen og NRF og vi fikk treffe mange hyggelige mennesker. Så flott! Jeg måtte dessverre forlate seminaret før det var ferdig. Så fikk jeg ikke med meg innlegget om de nye diagnosekriterier ved fibromyalgi. Men alt er tatt opp og vil bli lagt ut på YouTube. Jeg kan se det der. Du kan se det der! Finn Norsk Revmatikerforbund på YouTube, der vil bli lagt ut alt fra seminaret, men det ligger mer ! Der ligger for eksempel  også innleggene fra seminaret om fibromyalgi i oktober 2017. Dette er på engelsk, men veldig spennende!

I morgen er det en ny reise. Da reiser jeg med Rana Revmatikerforening til Reuma Sol i Spania. Så neste innlegget mitt kommer derifra! 🙂

#malle.mey #NRF #norskrevmatikerforbund #helse #fibromyalgi #kroniker #smerter #dialogseminar #rikshospitalet #hverdag #mestring #diagnose

Jeg er din like!

I dag reiste jeg til selve hovedstaden! Skal jobbe med diagnosearbeid i to dager. Kjempespennende! Dagen i dag har gått med diagnosespesifikk likepersonsarbeid. Hva er det? Jeg er likeperson, har gått kurs i regi av NRF for å være til hjelp for andre som har noen av de samme plager som meg. Jeg er ikke ekspert! Nei, jeg er din like! For meg er det viktig å lytte til de som trenger det, være et medmenneske. Minne deg på om at veien alltid går videre, det finnes alltid valg og muligheter. Du kan finne din livskvalitet, som kan være bra, selv om det ikke blir den samme livskvaliteten som før.

I dag var vi samlet med mange diagnosegrupper og diagnosekontakter. Lærer masse av hverandre. Vår leder i ressursgruppen for fibromyalgi, Brigitte Rossøy, hadde et innlegg som jeg absolutt har tenkt å ta med meg videre ; husk å leve MED fibromyalgi og ikke FOR fibromyalgi, leve MED sykdommen og ikke FOR sykdommen! <3

#fibromyalgi #mallemey #NRF #norskrevmatikerforbund #hverdag #helse #likeperson #mestring #livskvalitet

Kom i Form!

Det har ikke vært det fineste været den siste uken her i Mo i Rana. I går var en litt bedre dag, men tåken lå  lavt over fjellet. Da hender det at kroppen min sier ifra. Dårlig vær, spesielt ustabilt vær, slår inn på kroppen min. Jeg får smerter som ikke kan forklares med at jeg har gjort for mye eller for lite. Fordi det er det første jeg gjør; prøve å finne en forklaring. Men så går det opp for meg: været! Selv om dette kommer uanmeldt, uten grunn, føler jeg at jeg kan påvirke det litt allikevel. Jeg må røre meg, jeg må trene…..

Så hva gjør jeg? Jeg har skrevet tidligere om at jeg liker variasjon, gjør mye forskjellig. Det er bra! Det trenges! Jeg liker å gå i terrenget, i stier, ikke etter asfalten. Nå er det sånn at i disse tider er  snøen  i oppløsning, så det er vanskelig og veldig tungt å gå i bakken der jeg bor. Da kan jeg gå en kort tur for eksempel til strandpromenaden , men det kjennes fort på hoftene mine. Det blir vondt.  Jeg går, men da er det kun for å lufte hodet mitt. Så må jeg finne på noe mer. På en søndag… Jeg har meldt meg inn på den nye satsingen til NRF: Kom i form. Helt gratis, du får en mld på mobilen hver mnd, du får fine øvelser for både styrke og kondisjon, du får mer info om målsetning, kosthold, fysisk aktivitet og mye mer som er nyttig for deg! Du blir med i en facebookgruppe, der du også finner denne informasjonen. Det er ikke for sent å melde seg inn her! Linken finner du på www.revmatiker.no.

Jeg har et (veldig) lite rom oppe som jeg kaller for treningsrommet mitt. Ikke noe tungt utstyr her! En matte, treningsball, treningsstrikk og (viktig!) en høytaler. Der jobber jeg i hvert fall en gang i uken med mine øvelser. Etter musikk. Har funnet mange øvelser som er bra for meg. Noe har jeg funnet på kom i form, noe har jeg fått fra fysioterapeuter og noe har jeg tatt med meg fra rehabiliteringsopphold. Mange øvelser. Så gjør jeg det som passer akkurat denne dagen. I går hadde jeg mye brystsmerter; da ble det mange øvelser for rygg og skulder. Ikke så mye kondisjon, det var ikke dagen for akkurat det. Trenger du flere øvelser? På revmatiker.no – du og diagnosen din – trening, finner du mange øvelser som passer for alle!

Det er bra med noen ekstra øvelser. Muligens at jeg må ta noen i dag også. Fordi jeg skal på seminar! Onsdag reiser jeg til hovedstaden for å jobbe med diagnosearbeid og for å være med på dialogseminaret om revmatiske bindevevssykdommer. Gleder meg til å høre om mestring, smerter og nye diagnosekriterier ved fibromyalgi. Men disse reisedager og møtedager tar på kroppen. Da er det bra å være forberedt; gjøre litt ekstra, så kroppen har litt å gå på. Ingen garantert suksess, men det skader uansett ikke. Jeg gleder meg masse til å være på seminar! Gleder meg til å møte andre i vår diagnosegruppe og gleder meg til å møte andre  fra andre diagnosegrupper. Gleder meg til å få ny og oppdatert informasjon, gleder meg til å møte nye mennesker og gamle bekjentskaper. Så spennende!

Følg med her, så får dere høre mer om det! 🙂

#helse #mallemey #NRF #norskrevmatikerforbundet #trening #komiform #hverdag #fibromyalgi #dialogseminaret #seminar #styrketrening #kondisjon #smerter #mestring #forskning #tur

Sex og samliv

Sex og samliv – Viktig? Ja! Vanskelig? Ja!

Det er ikke så enkelt bestandig å leve med kroniske smerter og en partner. NRF hadde fokus på dette tema i fjoråret, med god hjelp av prinsesse Martha Louise, som er beskytteren til NRF. Vi trenger å sette fokus på nettopp dette! Når vi har en diagnose, har kroniske plager som skal være livet ut, er det lett å føle seg nok så verdiløse. Tanken på at partneren din må leve med noen som trenger litt hjelp og har smerter hele tiden er vanskelig. Når du må ta sats for å snu deg i sengen fordi kroppen din er stiv, føler du deg lite sexy. Når du er utmattet denne kvelden også fordi du hadde en smertefull dag, er det lett å få dårlig samvittighet. Når du ikke har klart å gjøre middagen ferdig i dag heller, trykker også dette på samvittigheten din.

Hva skal vi gjøre da? For å få det bedre? For å få forståelse? Jeg har ikke oppskriften! Ikke er jeg noe ekspert heller. Jeg kan bare snakke fra egen erfaring og fra det jeg har lest om akkurat dette. Åpenhet. Kommunikasjon. To ord som er kjempeviktig! Når du trur at partneren din forstår deg, at han skjønner hvordan du har det; da tilegner du han ofte egenskaper han ikke har! Han er ikke tankeleser! Snakk med partneren din, del dine tanker med han, fortell hvordan du føler det, hva som er vanskelig for deg. Selv om også dette kan være et vanskelig steg. Prøv å tenke deg hvordan det skulle være når det var omvendt; hadde du syntes din partner var verdiløs? Selvfølgelig ikke!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har noen ganger tenkt hvordan det må være å være sammen med noen som meg; jeg sitter ofte å lage middag, trenger ofte hjelp med middagslaging og andre oppgaver i huset, sliter med utmattelse og masse mer. Jeg har tenkt at det må være slitsomt, kjedelig. Men det er kun i hodet mitt. Når jeg tar det opp, får jeg høre at det er ingenting som er problematisk med alt dette. Problemet sitter kun i hodet mitt. Å være til hjelp for hverandre, det er naturlig i et forhold. Sammen løser man det som skal løses. Vanskelig? Mange rehabiliteringssenter tilbyr mestringsopphold der også partneren  din er velkommen. Her lærer man sammen mer om mestring, hverdag, sykdom og symptomer.  Kjempebra! Snakk med  fastlegen din om dette. Han kan hjelpe deg med å finne frem til disse tilbud og være behjelpelig med  alt det praktiske rundt det. NRF hadde et samlivskurs for par i fjor. Dette var veldig bra og jeg håper de skal sette opp flere. Følg  med på nettsiden til NRF.  Alt er enklere sammen!

Del dine tanker – del dine følelser – sammen <3

#fibromyalgi #kroniker #revmatisme #smerter #NRF #norskrevmatikerforbund #hverdag #kommunikasjon #sex #samliv

leve videre med fibromyalgi

Å være i arbeid eller ikke være i arbeid. Være med i samfunnet eller ikke være med i samfunnet. Viktige spørsmål, som henger mye sammen. Jeg har vært sykepleier hele mitt liv. Jeg har jobbet skift på et stort sykehus, jobbet på en dagpost, jobbet i hjemmesykepleien, vært avdelingsleder på en sykehjemsavdeling og jeg har prøvd meg et år som lærer på hjelpepleier linje på videregående. Ja, jeg har gjort mye spennende! I 2009, da jeg ble syk, jobbet jeg som nattevakt på medisinsk avdeling. Da følte jeg at jeg hadde funnet den beste jobben! Jeg likte å jobbe natt. Da er det stille og rolig og om noen er våken får du en helt spesielt kontakt med pasientene. I tillegg hadde jeg gode friperioder til å gjøre akkurat det jeg ville. Herlig! Så ble jeg syk….

Da er sykepleien et tungt yrke. Jeg er spesielt plaget med fingrene. Det gjør det sånn at det er mange oppgaver som blir vanskelig. Data arbeid må deles opp, tunge løft er umulig, ryggen begrenser meg igjen på andre måter og mye annet er med å begrense meg. Jeg har prøvd mange forskjellige arbeidsoppgaver etter jeg ble syk, men jeg har ikke funnet noe jeg kunne gjøre. I samarbeid med NAV har jeg til slutt kommet frem til å søke uføretrygd. Det ble innvilget i 2013. En lettelse, men på mange måter en stor sorg. I mange år har jeg sjekket stillingsannonser for å se om det ikke var noe for meg der. Å vite og tro at jeg aldri skal jobbe mer, er vanskelig. Det er med å føle seg liten, ikke nyttig lengre.

Men jeg har jobbet med det! Etter at jeg følte å ha funnet en viss balanse i hverdagen, i sykdommen og i livet mitt, måtte jeg komme meg mer ut. Først prøvde jeg frivillighets arbeid. Med eldre mennesker. Veldig koselig, men selv dette fungerte ikke for meg og min helse. Det var etter jeg kom inn i Revmatikerforbundet, ble instruktør i bassenget og kom inn i styret etter hvert, at jeg følte at jeg var `med` igjen. Her har jeg funnet mitt nettverk. Det har blitt et stort nettverk etter hvert! Nå er jeg blitt kjent med flotte mennesker både i nord og sør, lærer noe nytt hele tiden og jeg er glad! Så selv om sykdommen har gitt meg mange tunge stunder, har det også gitt meg mye bra ! Nye bekjentskaper, nye utfordringer, et nytt liv!

Hva kan du gjøre?

#hverdag #helse #NRF #norskrevmatikerforbund #mallemey #arbeid #fibromyalgi #NAV #mestring #nettverk #jobb

Middelhavskost

Hva skal man spise? Hva skal man ikke spise? Det er ikke så enkelt å vite hva man skal gjøre! Mange som har fibromyalgi, plages med magen. Man har ofte både løs og hard mage. Man kan ha irritabel tarm syndrom, nervøs mage,  som går mye på akkurat dette. Et av kostholdsrådene ved dette er å forholde seg til FODMAP. Dette er et diettprogram som luker ut matvarer som skaper problemer i fordøyelsessystemet ditt. Det fungerer for noen, ikke for alle.  NRF anbefaler middelhavskost som kosthold for oss med muskel og skjelettplager. En fornuftig anbefaling! Jeg liker middelhavskost! Mye variasjon!

I går hadde vi temakveld i Rana Revmatikerforening. Et av innleggene handlet om nettopp middelhavskost. Middelhavskost kjennetegnes av et kosthold med mye frukt, grønnsaker og belgfrukter, fete fiskeslag og hvitt kjøtt. Rene ferske råvarer samt magre proteinkilder er også viktige stikkord. Her er det viktig med mat som er laget fra bunnen , ingen ferdig mat her!

I området rundt middelhavet er man opptatt av det sosiale rundt maten. En viktig faktor! Siesta er et annet stikkord. Det er viktig å ikke forhaste deg. Ta deg tid til maten. Tygg, nytt og kos deg! Og det er nettopp det jeg skal frem til i dag! Jeg kan skrive masse om at du må bruke lite sukker, spise masse antioksidanter, mat som demper betennelse og mange flere gode råd. Vil du lese mer om det, kan du klikke deg inn på www.revmatiker.no, du og diagnosen din, kosthold. Der står det mye nyttig! Les det og finn ut hva som er best for deg. Prøv deg frem, ikke kutt ut enkelte matvarer fordi du tror at det ikke er bra for deg eller fordi din venninne sier det. Det er  like viktig med det som er rundt maten! Mat skal være koselig å lage og koselig å spise. Mat er mer en bare næring, mat skal være en god opplevelse. Både i hverdagen og på festdager, både hverdagsmat og festmat. Så tygg, nyt og kos deg! <3

#middelhavskost #fibromyalgi #næring #hverdag #NRF #norskrevmatikerforbund #hverdagsmat #helse #kosthold #mallemey #muskelogskjelett

Leve med fibromyalgi

Å bli utfordret i livet er uungåelig, å bli beseiret er valgfritt.

Dette er en tekst fra Robert Crawford som jeg synes er så bra! Fordi det er nettopp det ; en utfordring å leve med fibromyalgi! Hva skal man gjøre da? Finnes det noe oppskrift? Medisin som gjør en frisk? Dessverre finnes det ikke noe sånt. Men det er mye du kan gjøre for å få det bedre, mye som kan gjøre din hverdag enklere. Du må finne frem til det som passer for deg og din kropp. Du er eksperten her!

Kunnskap gir mestring: For å vite hva fibromyalgi er og for å forstå, trenger du kunnskap. Du finner mye informasjon på www.revmatiker.no. Når du klikker deg inn på diagnoser finner du fibromyalgi der. Her er det informasjon om hva fibromyalgi er, symptomer, behandling og hva du kan gjøre selv. I tillegg finner du informasjon om diagnosegruppen for fibromyalgi. Går du tilbake til hovedsiden, finner du noe som heter du og diagnosen . Der er det mye nyttig informasjon om hverdagen; mestring, smerter, kosthold, trening og mye mer!

Sammen med andre. Å lese alt av informasjon er bra, men det er ikke så enkelt heller. Jeg for min del trenger å høre det. Høre det fra noen som vet hvordan det er, hvordan det føles på kroppen. Jeg meldte meg inn i NRF for å kunne være med på bassengtreningen, men også for å møte andre som kjenner på litt av det samme som jeg. Det har hjulpet meg mye! Jeg møter andre med andre diagnoser, men vi har noe til felles: vi lever med kroniske smerter. I lokallaget mitt var jeg på en informasjonskveld om fibromyalgi, møtte mange andre som hadde det akkurat som meg! I tillegg har jeg vært på et mestringsopphold for fibromyalgi på revmatismesykehuset i Lillehammer. Veldig nyttig! Lærte masse der! Ble kjent med mange fine folk!

Dialog. Når du har fibromyalgi er det som oftest din fastlege som skal følge deg opp. Jeg håper du har en god dialog med fastlegen din. Husk at det er mulig å bytte fastlege om du skulle ønske det. Ha en god dialog om medisin, smerter, kosthold og hvordan du har det. Jeg har skrevet mye om trening her. Super viktig med trening. Her kan en fysioterapeut være en veldig bra samarbeidspartner. Han behandler deg, ja, men dere kan også sammen finne ut hva som passer best for deg. Hva du kan gjøre, hva du liker og hvor du kan gjøre det. Ser du at jeg skriver samarbeid? Ikke forvent at fysioterapeuten din skal gjøre alt, komme med et oppskrift. Det gjør ikke legen din heller. Her må det samarbeid til. Fordi dette gjelder din kropp. Du er eksperten!

Jeg skal skrive mer om å leve med fibromyalgi en annen dag. Hvordan reagerer omgivelsen? Hvordan var det å miste jobben? Mye sårt her. Mye vi må lære å takle, mye vi må stå i . Bare du kan vite hvordan. Fordi det er deg det gjelder. Du er eksperten!

#hverdag #NRF #norskrevmatikerforbund #fibromyalgi #mallemey #smerter #kunnskap #kroniker #revmatisme #trening

Reiseregistreringen

Skal du ut og reise?Jeg skal! Her skal jeg vise deg hvordan du kan registrere din reise (frivillig) for å gjøre det lettere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg i tilfelle noe alvorlig skulle skje der du er. I  en krisesituasjon  vil utenrikstjenesten ha mulighet å kontakte deg via e-post, sms eller telefon.

Jeg skal reise på gruppe tur med Rana Revmatikerforening. Jeg skal være gruppeleder sammen med vår leder i Rana Revmatikerforening . Vi skal til Reuma Sol ; NRF sitt flotte rehabiliteringssenter i Spania. Tirsdag hadde vi informasjonsmøte som dere ser på bildet over. Her fikk vi dele masse nyttig informasjon! Vår leder fortalte om reiseregistreringen. Dette var nytt for meg. Men kjempe nyttig! I disse tider med uro i verden, føler jeg det betryggende å vite at noen har oversikt over hvor jeg er og hva som skjer der. Vanskelig? Nei. Bare se her.

Her ser du siden du kommer på når du går til reiseregistrering.no. Du går videre her fra ved å få en engangskode på mobilen. Da kommer du til en side for personopplysninger.  Her må du ha klar passet ditt og forsikringsbevis på reiseforsikringen. Du kan også skrive inn gruppen du reiser sammen med. Når du da går videre må du fylle ut reisedato og landet du skal til. Ferdig! Så enkelt er det! På slutten kan du evt registrere flere i reisefølge ditt om du ønsker det. Her har du brukt litt av din tid som kan betyr veldig mye. Noe du kunne tenke deg?

Dette bildet er fra en tidligere reise til Reuma Sol. Bildet er tatt ved Guadalest, et nydelig lite sted. Vi reiser i slutten av mnd, jeg skal fortelle litt mer om Reuma Sol og hvorfor jeg trives så mye der når jeg er kommet dit. Jeg gleder meg! Masse! <3

Gi deg selv en ekstra trygghet på reisen!

#helse #mallemey #norskrevmatikerforbund #NRF #reumasol #reise #fibromyalgi #kroniker #reiseregistrering

 

Hva er din hvilestrategi?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvordan er det med deg; står du på, helt til du ikke klarer mer – også litt til? Du er ikke alene om det! Jeg leser mye på nett for tiden om utmattelse; hvordan skal vi takle dette? Jeg har  gått et kurs hos psykologene Elin Fjærstad og Torkil Berge, for å kunne lede et selvhjelps kurs for de som sliter med utmattelse. Dette er kjempeviktig! Utrolig mange av oss plages med utmattelse. Det kan oppstå for seg selv, men det kan også være et symptom ved mange kroniske sykdommer. For eksempel ved fibromyalgi og andre revmatiske diagnoser.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har erfart at det er enkle grep som skal til. Før var det sånn at når jeg var i fin form en dag, da prøvde jeg å gjøre alt som jeg ikke fikk gjort da jeg var dårlig. Ååå, endelig fikk jeg vasket badet! Skynde meg opp for å skifte på senger mens jeg ennå har krefter! Også en liten tur; jeg er da i fin form! Dette fungerer ikke for meg. Dette fungerer ikke for noen. Jeg har et annet eksempel: jeg snakket med en dame som likte å få gjort alt av rydding i huset på morgenen. Da var hun helt gåen når hun kom til lunsjen. Men hun følte at hun måtte gjøre det, for å få gjort sine oppgaver. Vi trenger hvile. Du trenger hvile. Jeg trenger hvile. 

Er det så enkelt? Bare å hvile? Ofte er det ikke det. Det er fint når du har bestemt deg for å slappe av på sofaen i en halv time hver dag. Men hvis du ligger der og tenker på alt du skal gjøre etterpå, da blir det bare stress! Ta en oversikt over dagen din, legg inn små hvileskjær. Damen som skulle gjøre alt på morgenen, bestemte seg for å dele opp det hun skulle gjøre. Gjøre noen oppgaver , for så å ta en tekopp over et ukeblad.  Faktisk ble hun overrasket hvor mye hun fikk gjort på denne måten allikevel! Så hva kan du gjøre? Du kan bestemme deg for en liten strikkepause når du kommer hjem fra arbeidet. Sette deg ned og lese en bok før du skal i gang med middagen. Surfe litt på nett når du er ferdig med å vaske halve badet. For eksempel. 🙂 Prøv å finne noe som få deg til å slappe av og få det inn i dagen din. Da går alt så mye bedre!

Kroppen trenger hvile for å fungere – finn din hvilestrategi!

#helse #hverdag #kroniker #fibromyalgi #hvile #utmattelse #NRF #norskrevmatikerforbund #mallemey