Grensesetting

Lever du med kroniske muskel og skjelettplager? Da er du kanskje en av mange som kjenner på vedvarende utmattelse, eller fatigue, som vi kaller det. Å leve med begrenset energi, er krevende. Hverdagen blir preget av valg du må ta; hva kan du gjøre, hva ikke. Hva kan du delta på, hva ikke.

Mye handler om grensesetting

Som dere kanskje har lest, har jeg vært i en periode der jeg hadde mye å gjøre. Jeg er tillitsvalgt i Norsk Revmatikerforbund, har vært fylkesleder i tre år og disse tider er årsmøtetider. Travle tider! 😅 Men nå er fylkesårsmøtet tilbakelagt og jeg er valgt for to nye år som fylkesleder. Yes!

Men klarer jeg det? Hvor setter jeg mine grenser?

Ja, jeg klarer det! Jeg føler at dette gir meg utrolig mye. Jeg føler at jeg utretter noe, får mye positive tilbakemeldinger på det jeg gjør; det gir meg energi! Men allikevel må jeg fortsette å justere hva jeg gjør. Velge hva jeg er med på og hva ikke. Fordi jeg vil så mye! Brenner for så mye! I tillegg til å være fylkesleder er jeg Frisklivsagent; det vil si at jeg er kursholder for mestringskurset Sykt Aktiv. Det vil jeg fortsette med! #treningsommedisin– det er meg! Men jeg har også representert NRF i komiteen for den Nasjonale nettverkskonferansen for revmatologisk rehabilitering i en periode. En spennende oppgave! Som jeg skal velge bort etter årets gjennomføring. Fordi det blir for mye. Jeg trenger å begrense mine oppgaver, jobbe for fylkeslaget vårt og alle fine lokallag vi har i Nordland. Der vil jeg bruke min energi!

Fordi grensesetting handler ikke bare om å si nei eller stenge ting ute. Det handler også om å si ja til det som er riktig for deg! Når du setter grenser, tar du hundre prosent ansvar for ditt eget liv og dine valg. Du får mer energi, blir gladere, tryggere og mer tilfreds. Sunne grenser gjør at du får mer overskudd og positivitet i livet ditt.

Hvordan har DU det? Klarer du å sette dine grenser? 💜

Energi i vinterferien

Her i nord var det vinterferie denne uken. En vinterferie med litt blandet vær; noen finværs dager, noen dager med nedbør.

For meg var vinterferien hytteferie; aking, tur, kos med barnebarn; full-fart-uke!😉

Hvordan blir det da med energien min? Overraskende bra!😀

Viktig for meg er planleggingen. Det betyr alt! Jeg trenger dager som er litt forutsigbar, dager som jeg vet jeg kan klare. Og jeg merker at dette er bra for oss alle! Alle sammen liker å ha en plan!

Noen regler må følges for at vi skal ha det bra. Der legger jeg inn mine pauser og hvile. Er det så enkelt? Neida! Det fungerer ikke bestandig, regler er for å brytes, planer er til for å endres. Allikevel hjelper det. Det hjelper å reflektere over uken, tenke litt fremover, planlegge måltider og aktiviteter der det er mulig.

Det fine er at jeg får mange energikapsler denne uken!😀

Det gir så mye, å være sammen med dem man er glad i. Det gir mye å se gleden hos alle, kjenne på gleden selv og dele på gleden. Det gir meg energi; kjempemasse!

Du spør kanskje om jeg ikke kjenner meg sliten når dagene går mot kvelden? Når ferieuken går mot slutten? Jada!😉 Så klart gjør jeg det! Men det gjør ingenting! Vi har fått nye minner å dele!💜