Bloggpause

Nå er tiden kommet at jeg trenger å ta en liten pause fra bloggingen.

Energibalanse. Jeg kjenner at jeg må være lit varsom med energien min; så mange oppgaver, så lite energi. Men jeg elsker alt jeg gjør! Da er det vanskelig å velge, prioritere og omfordele. Til slutt kom jeg frem til å legge bloggen litt bort for en periode.

Inspirasjon. Pausen skal også brukes til å hente inn ny inspirasjon til alt jeg ønsker å dele med dere.

Bruk bloggen! Jeg håper dere vil fortsette å bruke bloggen aktiv. Bruk kategorier øverst til å finne innlegg med informasjon og inspirasjon du trenger til enhver tid.

Rydde. Jeg skal bruke tiden til å rydde i gamle innlegg, få bort det som ikke er relevant lenger og rette opp det som skal rettes.

Facebook. Jeg håper dere vil fortsette å følge Facebook-siden min. Der skal jeg fortsette å dele informasjon som er nyttig for deg og meg.

Så håper jeg dere ikke glemmer meg. 💜

Musikk og fibromyalgi

Vi er mange som lever med kroniske smerter, hver dag, hver uke, hver måned, hvert år. Det påvirker livet vårt og hverdagen våres i stor grad og vi gjør alt vi kan for å mestre vår hverdag etter beste evne.

Forskere har undersøkt den terapeutiske effekten av musikk i mange år. Nå også med to studier som kartlegger effekten av musikk ved fibromyalgi. Resultatene er lovende.🎼

Dette er informasjon om spennende forskning jeg har lest om på nettsiden til den Nederlandske fibromyalgiforeningen. fesinfo.nl. Mye bra lesestoff der!

Det er publisert to studier rundt fibromyalgi og effekten av musikk. Studier som faktisk også fikk frem spørsmålet om musikk virkelig tok bort noen av våre smerter, eller om det bare økte kontrollen vi har over våre smertene og vår måte å takle dem. I en av studien ble det observert den positive effekten av å lytte til musikk i forhold til vår mobilitet. Her viste personene som var med i studien en økt smertegrense, bedre mobilitet og evne til å utføre enkle oppgaver raskere.

Du kan lese mer om disse studier her 

Konklusjonen:

Musikk har en smertestillende effekt, men hvordan dette foregår i vår hjerne, er fremdeles uklart. Forskere studerer fremdeles effekten av musikk på alle slags smerter. For oss med kroniske smerter, er det mange måter å benytte oss av den terapeutiske effekten av musikk.

Sett av tid hver dag til å sette deg rolig ned og lytt til musikk som får deg til å slappe av. Musikken vil få ditt fokus bort fra dine smerter, stimulerer rytmisk pusting, og har en positiv effekt på følelsen av velvære. 

Prøv det, du også! 🎼💜

 

Sommer Challenge- siste dagen

I dag er etter planen siste dagen i årets Sommer Challenge. Hvordan gikk det med deg? For meg ble det full stopp i Sommer Challenge på mandag…

Hva skjedde?

Jeg ble slått ut…av korona!

Verken jeg eller mannen min hadde blitt smittet av viruset enda, nå var det våres tur. Han først, så  jeg etter to dager. Nå har vi begge vært syk denne uken, fryktelig kjedelig!

Så min egen-tid og avspenning har funnet sted på sofaen. Men jeg hadde lyst å vise dere den fine plassen min jeg har utenfor hytta vår. Du ser det på det øverste bildet. Der sitter jeg mye når vi er på hytta. Hører og ser på fuglene og ekorn. Helt nydelig! Det gir meg ro i kropp og sjel.

Men må vi avslutte Sommer Challenge helt?

Som jeg skrev da jeg delte Sommer Challenge med dere, skulle dette være en boost for høsten. Men dette med egen-tid; er ikke dette noe vi bør prioritere hele tiden?

Jeg håper nå at du som har deltatt på Sommer Challenge, har kjent på hvor godt dette har vært for kropp og sjel. Jeg håper du har kjent på effekten av uttøyingen, avspenningen og mindfullness.

Samtidig håper jeg at du har merket at det faktisk går an å få litt tid for deg selv i dagene dine og at dette er viktig for deg.

Så hva sier du? Skal vi bare fortsette med det? 💜