Takk!

Visste du at takknemlighet er bra for vår helse?

Denne uken kom jeg over en artikkel i Norsk Ukeblad som jeg ønsker å dele med dere. Om takknemlighet i vår kultur og hva det betyr for oss.

Hva er takknemlighet? Det er en kraftig menneskelig følelse. Lykke og takknemlighet henger sammen, men deler ikke den samme definisjonen. Lykke er en følelse av nytelse, knyttet til en situasjon eller opplevelse. Takknemlighet er en bekreftelse av godhet.

Jeg synes det er viktig å være takknemlig og har mye å være takknemlig for. Selv om jeg ikke er takknemlig for å ha fått fibromyalgi, er jeg takknemlig for alle fine mennesker jeg har møtt og fremdeles møter i mitt arbeid som tillitsvalgt og blogger. Jeg er takknemlig for å kunne dele mine tanker og refleksjoner med dere, veldig takknemlig for at dere setter pris på det jeg deler.

Jeg takker alltid for maten, selv om vi bare er to som har delt måltidet. Dette er  typisk Norsk, noe jeg ikke kjente fra Nederland. Men absolutt noe jeg nå setter stor pris på, en fin skikk.

Jeg er takknemlig for gode hverdager, et harmonisk liv, kjærligheten i livet mitt, mine aktiviteter og muligheten til å være den jeg er. Alt dette og så mye mer.

Det er mye å være takknemlig for, små og store saker. Dette gir helsegevinst!

Takknemlighet demper smerte og er effektiv mot depresjon og angst. Når vi utviser takknemlighet booster hjernen produksjon av signalstoffer som serotonin og dopamin. Dette er stoffer som er med på å fremkalle følelser av velbehag og glede. Nyere forskning viser at det også påvirker vår fysiske helse. Du sover bedre, og det er gunstig for blodtrykket, kolesterolet og blodsukkeret. Til sammen medfører det en rekke helsegevinster! Det må vi ta med oss! 😀

Konklusjonen er enkel her! Takknemlighet er en god folkeskikk, som i tillegg gir oss viktige helsegevinster. Gode grunner til å sette seg ned og tenke over hva vi er takknemlig for. Stort og smått.

Hva er du takknemlig for? 💜

6 kommentarer
  1. Takknemlig for mannen i mitt liv
   Jeg er og takknemlig for denne bloggen, gode opplysninger og ingen syting og mye fakta som hjelper meg

  2. Takknemlighet er en god ting ja 🙂
   Jeg takker også alltid for maten selv om vi er bare to 🙂
   Det er mye å være takknemlig for – og der jeg står i dag – ligger min takknemlighet <3

  3. Akkurat nå for tiden opplever jeg at jeg har for mye å stå i, blir grinete inni meg av den grunn. Så veldig fint å lese innlegget ditt, har rett og slett en øvelse å gjøre :D.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg