sommeraktivitet

Det blir sommer igjen!  For mange av oss er dette bra, mange har det litt bedre når det er litt varmere, når vi kan myke opp våre ledd. Men det er ikke sånn for alle! Det er en gruppe mennesker med muskel og skjelettplager som reagerer motsatt på sol og varme. Hos dem blir vondt verre! Noe som er greit å huske på i møte med andre.

Felles for alle er at vi må passe på å beholde aktiviteten. Selv om vi skal kose oss masse, nyte ferietiden og slappe av, trenger våre muskler og ledd fremdeles bevegelse. Vi må passe på at vi ikke stivner! Hva kan vi gjøre? Hva er fint å gjøre og samtidig bra for våre ledd?

Det er mye vi kan gjøre og vi må tenke enkelt! Selv om vi kanskje ikke skal reise til syden, selv om vi kanskje har et mindre budsjett, er det mange muligheter! Har du en sykkel? Eller kan du låne en sykkel? Sykling er bra! Bra for både hodet og kropp. Du får se mye av det som er rundt deg, mye fin natur, vakre byer eller bygd, du kommer langt! Samtidig får du god bevegelse, jobber med balansen og du kan jobbe litt med kondisjon om du setter opp farten.

Men du kan også gjøre det så enkelt som å gå! Gå i byen, gå i fjellet, gå der du vill! Setter du opp farta, jobber du med kondisjonen, ellers er det mange muskelgrupper du bruker når du går i ulendt terreng eller trapper.

Har du kano eller kajakk? Fine sommer aktiviteter, veldig bra for muskler og ledd.

Mulighetene er mange! Du kan også fortsette å trene på treningssenteret eller hjemme i stuen om det er det du liker. Eller du tar treningen med deg ut i hagen. Også her er mulighetene mange! Trenger du inspirasjon, kan du klikke deg inn på trenings- siden til Norsk Revmatikerforbund  her.

Det enkleste og det viktigste er hverdagsaktiviteten vår! Være sammen med barn, barnebarn, eller kanskje tantebarn. Være ute, leke, utforske, nyte, kose. Bruk den ekstra tiden man får om sommeren sammen med de du er glad i. Blir du fort sliten? Gjør gode avtaler, fordel samværet, sett av egentid.

Være ute med hunden, jobbe i hagen, ta en svømmetur. Det er bare å være kreativ! Husk: Beholde fokuset!

Fokus på aktivitet! Aktivitet for god helse! 🙂 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg