Smertealarm!

Hva skjer når du har smerter? Da er det som det blir utløst en alarm i kroppen vår. En alarm som sier til kroppen vår: gjør noe! Vår egen måte å fortelle kroppen vår at det skjer noe. Men hva om man har vedvarende smerter? Da går alarmen hele tiden! Det er da kroppen vår blir forvirret og ikke minst, veldig sliten! Skulle du ønske du fant slumre-knappen til kroppen din?

Er disse alarmer til å stole på? Forteller alarmen hvor alvorlig det er? Forteller den nøyaktig hva problemet er? Kan alarmen gå uten grunn?

Tenk litt over disse spørsmål. Sånn er det ofte med våre smerter. De er ikke bestandig til å stole på!

Du trenger ikke fikses!

Mange av oss har dårlig selvtillit. De føler at det er noe feil med dem som utløser smertene og problemene og noen må fikse det før man kan bli bra igjen. Feil! Lære mer om dine smerter, lære mer om kroppen din og måten den reagerer på, er en viktig del av din rehabilitering. Noe DU kan endre. Litt og litt. Alene eller med hjelp av en behandler.  Så kan du kjenne at selvtilliten din øker. Du lærer å ha tro på deg selv og din evne til å takle din hverdag på. Da kan du kjenne at smertene blir mindre eller enklere å bære.

Smerter er sammensatt. Jeg har skrevet mye om utmattelse, som kan være et sammensatt problem, der vi påvirkes av mange faktorer. Sånn er det med smerter også. Våre smerter blir påvirket av for eksempel fysisk stress/belastning, bevegelsesfrykt, mangel på støtte, angst, leddforandringer, isolasjon, dårlig samvittighet, arbeidsrelatert stress, m.m. De blir påvirket av våre liv! Du kan se for deg at alle disse faktorer er sammen i en kopp, og vi må passe på at det ikke renner over for å holde oss smertefri.

Hva skjer når du bygger opp selvtilliten, jobber med din helse, dine smerter, din kropp? Du bygger en større kopp! Så tåler du mye mer før det renner over! Så klarer du mye lengre å holde deg smertefri! Fordi du har tillit til egen evne, du har  bygget opp motstandskraft og du har en strategi.

Dette er noen tanker rundt våre smerter jeg ønsker å dele med deg i dag. Jeg håper du synes dette er nyttig å ta med seg, noe som kan hjelper deg i din hverdag. Vil du lese mer om smerter? Klikk på kategorien smerter øverst i menyen, så finner du flere innlegg.

Innlegget i dag er inspirert av boken : Restitusjonsstrategier av Dr Greg Lehman.

6 kommentarer
  1. Godt skrevet som vanlig.
   Har en del smerter som blitt værre. Men likevel utsetter man å ta smerte spillende i håp om det kan gå over.

   1. Det er helt naturlig, Monica! Og det er ofte en bra ting å gjøre, men det kan også lønne seg å ta noe før det blir enda verre. Så stopper du smerteutviklingen. Det er ingen skam å ta smertestillende! <3 Prøv deg litt frem.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg