Pandemisommer

For mange av oss blir sommeren ikke som vi hadde planlagt. Hadde du bestilt en tur til syden? Eller Sverge? Danmark? Kanskje du får besøk av flere familiemedlemmer som trenger alternativer til sin Norges- ferie? Har du blitt permittert?  Alt dette og mye mer kan bære på utfordringer, ikke alt er like enkelt å ta på strak arm når man har kroniske plager! Hva skal du ta hensyn til?

Å ha gjester, kan være en utfordring. Jeg har skrevet om dette før, og utfordringen er fremdeles der. Føler du at du må stille opp for dine gjester? Ønsker du å gjøre alt for at de skal kose deg og litt til? Blir det mye servering, matlaging, rydding og sosiale lag? Det er ganske slitsomt, selv om det også er hyggelig. Mange av disse krav, disse forventninger, skaper du selv. Men også dine gjester kan forvente at du er der, at du stiller opp. Hva kan du gjøre?

Du må kommunisere! Først og fremst med deg selv… Ta et lite steg tilbake, se på dine forventninger. Forventninger til deg selv, forventninger til dine gjester. Lag en plan. Så må du snakke med dine gjester når de kommer, eller før de kommer. Selv om det ikke er så enkelt, må du forklare at du har kroniske plager, kjenner ofte på utmattelse og be om et samarbeid. Så kan alle ha det bra! Det er også viktig å forklare at du kanskje ikke kan være tilstede hver kveld eller hele kvelden, selv om du ønsker det. At dine krefter ikke strekker til hele tiden og du trenger egen-tid for å lade opp. Få forståelse! Vanskelig? Du må prøve!

Hvordan er kroppen din nå? Har du kanskje gått glipp av en tur i varmen som du hadde planlagt i våren? Kanskje du er mere stiv av den grunn? Eller du er mere stiv på grunn av manglende behandling under korona pandemien? Da krever kroppen litt ekstra hensyn, du må bruke litt lengre tid på tingene du gjør, og du kan kanskje ikke gjøre alt du hadde planlagt denne sommeren. Kjedelig! Hva må du tenke på?

Kommunikasjon! Også her! Forst og fremst må du kommunisere med deg selv igjen… Avklare dine forventninger til deg selv, hva ønsker du å gjøre, hva kan du gjøre? Så er det de som er rundt deg. De har også forventninger! Kanskje dere har planlagt en lang biltur med familien, eller en storby-tur med venner? Det kan være nok så krevende for en tung kropp. Her igjen, gjelder det planlegging. Sammen. Hva klarer du, hva ikke, og hvilken alternativer har dere? Ikke tenk for vanskelig! Det viktigste er å være sammen, tilbringe tid sammen. Vær kreativ, tenk enkelt!

Jeg ønsker alle dere en kjempefin sommer! Jeg håper sommeren kan være en tid for å lade kroppen, slappe av, masse egentid og koselig samvær med de du er glad i. <3

Jeg skal fortsette å skrive her i sommer, håper dere vil bruke litt tid til å lese mine innlegg. <3

2 kommentarer
  1. Hei hei. Jeg håper inderlig at du kommer til å skrive litt i sommer også. Det er så fint å følge deg, og å lese de kloke å fine betraktningene og tankene dine. Ref. siste innlegget; ja, vi vet jo at vi må si fra, at vi ikke trenger å bære det for alle andre hele tiden. Men så var det teori og praksis da…. det med å klare å si fra. Man er jo så himla redd for at noen skal bli fornærmet, ikke føle seg velkommen osv. Jeg øver på dette hver eneste dag, trener på å lytte til egne behov, og helst før jeg lytter til alle andres behov. Ha en vakker og fredfull sommer🙏🥰

   1. Ja, der kjenner jeg meg igjen, Lisbeth! Man er så redd noen blir fornærmet! Men ofte blir man overrasket når man først prøver. Lett å få forståelse! Fint å høre at du liker å lese det jeg skriver! Takk! <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg