En hjelpende hånd


Det er krevende å leve med en kronisk sykdom. Det er vanskelig, rett og slett. Det er vanskelig når du nettopp er blitt syk, men det er fortsatt vanskelig når du har levd med diagnosen i lengre tid.

Da trenger vi hjelp. Hjelp fra de som er rundt oss, men også profesjonell hjelp, hjelp til vår fysiske og mentale helse. Også dette er vanskelig. Det er vanskelig å kjenne på at man trenger hjelp, det er vanskelig å be om hjelp.

Jeg har levd med fibromyalgi i mange år nå, jobbet mye med mestring av hverdagen min. Jeg har funnet frem til trening som medisin. Jeg har prøvd forskjellig og har følt at jeg nå vet hva kroppen min trenger og tåler for at jeg skal ha det bra. Trenger ingen hjelp til det… FEIL!

Det har oppstått noen betennelser, nye plager, som gjør at jeg må revurdere. Da jeg var hos legen, trodde jeg at jeg visste hva dette var, hva neste steg skulle være. Der tok jeg feil, igjen.  Legen gjorde meg oppmerksom på at jeg kunne trenge litt tid med min manuellterapeut. Tid til å lære øvelser som kunne være til hjelp for de nye plager og tid til å snakke om min trening.

Nå har jeg bestilt time! Ser frem til den!

Men også på det mentale plan kan vi trenge hjelp. Det er veldig krevende å leve med smerter, utmattelse og begrensninger, dag etter dag. Det er krevende for vår mentale helse, for hodet vårt. Det er så mye å forholde seg til og så få som virkelig forstår hva vi går gjennom, at vi noen ganger trenger profesjonell hjelp. Da trenger vi å snakke med fagfolk.

Dette er noe vi synes er ekstra vanskelig! Å be om hjelp til nettopp dette! De fleste av oss føler at dette er noe man burde klare selv, vi føler rett og slett skam for å trenge hjelp på det mentale plan. Hvorfor?

Jeg synes at du som oppsøker hjelp for å jobbe med ditt hode og dine tanker, er supertøff! Du som tør å be om hjelp for å få det bedre, har tatt steget opp! Det er kjempebra og det må du huske å si til deg selv.

Og til deg som trenger hjelp med dette: bestill en time hos fastlegen, så dere sammen kan finne ut hvor du kan få den hjelpen du trenger. Det er viktig! Din helse er viktig! Fordi DU er viktig! 💜

2 kommentarer
  1. Det er viktig å få hjelp til fysisk og psykiske plager. Og ofte hjelper legene og andre tider må man ta skjeen i egen hånd.

   Kronisk lidelse er så slitsomt at folk ikke aner det… <3 klem

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg