Din stemme for din helse!

Er du lei av å høre om politikk, orker du ikke å lese om alle disse kjedelige valgsaker? Ikke klikk deg bort nå! Hvis du har en hverdag med kroniske plager, hvis du er #usynligsyk, er det viktig med samfunnsengasjement! Selv om du har lite overskudd igjen, er det viktig at du følger med! Det er viktig for deg! Høstens valg gjelder din kommune og tilbud du får i kommunen din! Er du fornøyd med tilbudet du får per dags dato? Da må du stemme for at det skal forbli sånn! Synes du at tilbudet er dårlig? Da må du stemme for et bedre tilbud! Alt dette påvirker direkte din hverdag!

Norsk Revmatikerforbund (NRF) arbeider for å bedre hverdagen og økt livskvalitet til personer med revmatiske sykdommer og muskel og skjelettplager. Blant annet gjennom organisert trening, likepersonstilbud, mestringskurs og mye mer. Men det er ikke nok! Vi er i tillegg avhengig av gode kommunale tilbud for å sikre oss en god livskvalitet til tross for våre plager.

Friskliv er noe som er kjempeviktig! Vår innstilling til livet, så vi kan leve best mulig med våre plager. For å oppnå best  mulig livskvalitet. Med samhandlingsreformen har kommunene fått et stort ansvar for vår helse. Både for forebygging og rehabilitering. Hvordan er det i din kommune? Er det bra? Har dere frisklivssentral? Har dere varmtvannsbasseng? Har dere tilstrekkelig med fysioterapeuter? Tenk litt over helsetilbudet i din kommune! Nå kommer snart alle valgkampstands frem i gågata der du bor. Spør disse politikere litt om saker som er viktig for deg! For i tillegg til helsepolitikk er du kanskje opptatt av skolepolitikk, miljø  eller eldrepolitikk? Spør! Engasjer deg! Ditt valg er viktig! Din stemme er viktig!

Jeg bor i Mo i Rana. Vi har varmtvannsbasseng og lokallaget mitt har en god avtale med kommunen. Men vi har ikke frisklivssentral! Det synes jeg er dårlig og virkelig noe som mangler i en stor kommune som Rana. Fordi friskliv er viktig! Forebygging er viktig!

Vil du helst krype inn i hiet ditt og krysse fingrene for at alt blir bra? Det skjønner jeg! Men det går ikke! Det er fremdeles mange saker i norsk politikk som trenger vår oppmerksomhet og vår engasjement. Denne uken kunne vi lese om Remus Rapporten som NRF har lansert. En ny samfunnsøkonomisk rapport om revmatiske sykdommer og muskel og skjelettplager i Norge. Rapporten viser at det er store geografiske forskjeller i Helse-Norge, og de som bor i distriktene taper. Og rapporten har flere oppsiktsvekkende tall! Du kan lese mer om rapporten og laste den ned her.

Jeg er glad for og stolt over at NRF engasjerer seg. En stor organisasjon som NRF har en viktig stemme i samfunnet. Men her trenger NRF deg; her trenger vi å stå sammen. Vi som er medlemmer, gjør NRF til en stor organisasjon og gir vår stemme styrke. Sammen skal vi jobbe for en bedre hverdag og et godt tilbud der vi bor. For sammen er vi sterke!

Vil du lese mer om sakene NRF jobber med akkurat nå? Les om NRF på Arendalsuka  her!

 

Til slutt et spørsmål: Skal du stemme ved kommunevalget? Ja? Nei?  Synes du det er tungt å stå i lange køer på valgdagen? Det synes jeg også! Jeg bruker muligheten vi har til å forhåndsstemme. Tar det på en dag og et tidspunkt som passer meg. Enkelt og greit. Men vi må stemme! Fordi vår stemme er viktig! 🙂

 

2 kommentarer
  1. Hei- Det er en viktig sak du skriver om her. Politikk er kanskje kjedelig for mange, men det angår hverdagen vår. Når det er sagt så mener jeg at det er bedre å se på hva politikerne utretter fremfor å høre så mye på hva de lover i valgkampene. Handling snakker bedre enn ord 🙂

   1. Du har helt rett, Aud! Det holder ikke bare med tomme løfter; det må handlinger til! Vi får følge med i valgkampen, se hva det blir til å følge med om de holder sine løfter! Ønsker deg en fin kveld! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg