10 tips for bedre helse

Når vi er syk, ønsker vi bare å bli frisk. Når man har en kronisk sykdom, betyr dette at man ikke kan bli frisk. Allikevel har vi muligheten å gjør noe med vår helse. Helse i hverdagen. Vi kan forbedre den og vi kan være fore var, for å holde oss så frisk som mulig.

Jeg kom over disse helsetips i Norsk Ukeblad og hadde lyst å dele de med dere og belyse de litt.

1. Gå en tur hver dag. Enkelt og greit! Dette er noe man kan variere etter egen helse, dagsform og interesse. Har du en superdårlig dag? Da er kanskje turen til postkassen nok for deg! Kjennes kroppen bra? Kanskje du har lyst å ta en lang tur? Liker du ikke fjellet? Gå da heller og utforske byen din! Det er din kropp og ditt valg!

2. Slutt å røyke. Viktig for helsen! Vi som har en revmatisk diagnose har økt risiko for hjerte og karsykdommer. Derfor er det ekstra viktig å stumpe røyken. Vanskelig? Be fastlegen om hjelp!

3. Finn en treningsform du synes er gøy, og tren litt hver uke. Det er kjempeviktig å like treningen din! Det hjelper for motivasjonen og du har større sjanse for å nå målene dine.

4. Slutt å bekymre deg for ting du ikke får gjort noe med. Bekymringer er energityver! Disse forverrer utmattelsen din. Stopp opp og bli bevisst dine tanker og bekymringer. Er de reelt? Hjelper de? Nei? Da bør du ikke gi de noe stor plass i dagen din.

5. Flytt oppmerksomheten til her og nå. Minfulness. Vår fortid kan vi ikke gjøre noe med, vår fremtid er ikke fastsatt ennå; lev i nået!

6. Spis mer frukt og grønnsaker. Det hjelper deg til å få et fullverdig, variert og riktig kosthold. Frukt og grønnsaker inneholder både fiber, vitaminer og nyttige næringsstoffer. I tillegg er de fargerik; det gjør matfatet attraktiv!

7. Drikk mer vann, mindre kaffe. Vann er den absolut beste tørstedrikken. Vi skal ikke slutte å drikke kaffe, men vi kan være bevisst på mengden for å redusere inntaket av koffein, fettstoffer og annet vi ikke har godt av. 🙂

8. Spis mindre sukker og mer fisk. Det er påvist at sukker gir næring til betennelser vi har i kroppen. Sukker er med på å gi oss mer plager i muskler og ledd. Det vil vi ikke! Fisk er en viktig kilde for omega-3. Noe som er bra for muskler og ledd. Her er det mye å velge mellom. Finn fisk du liker!

9. Del tiden din med mennesker som gir deg energi og glede. Også på jobb.To samtaler på 10 minutt kan gi deg noe helt forskjellige følelser. Den ene kan tappe deg for energi, gjør deg nedstemt og den andre kan gi deg glede og fornyet energi. Vær bevisst hvem du omgås og hvem som er bra for deg! <3

10. Spis mange små måltider istedenfor en stor i løpet av dagen. Vår kropp trenger restitusjon! Å leve med kroniske plager krever ekstra mye av kroppen vår. Det krever næring og søvn. For en stabil blodsukker og bedre fordøyelse anbefales det å spise flere måltider i løpet av dagen.

Jeg håper du fant disse tipsene nyttig! Ta de med deg i hverdagen din! 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg