Fordi du er god!

Tenker du ofte på alt du vil endre ved deg selv? Alt du vil bli bedre på? Jobbe med dine svakheter? Feil! Du får det faktisk bedre når du fokuserer på hva du er god på og dine prestasjoner. Du blir mer glad og presterer bedre! Det var noe jeg leste  i Ukeblad i fjor, og akkurat dette var jeg  litt inne på i innlegget om dine signaturstyrker. Les det her.

Vi mennesker har en overlevelsesstrategi. Vi har lært  å søke etter feiler og mangler ved oss selv for å lykkes bedre. På skolen jobbet vi mye med fagene vi ikke var så god i. På jobben ser vi etter forbedringspotensiale i en medarbeidersamtale. Når vi skal analysere oss selv eller andre, ser vi etter det som ikke er bra, for å kunne gi feedback.

Feil! Forskning har påvist at det er mye bedre å fokusere på det du er god i! Gjør mer av det du er god i! Det styrker selvtilliten din og gir gode resultater!

Finn dine superstyrker!

Hva er du god i? Det kan være vanskelig å finne ut av. Hva er en styrke? Det trenger ikke å være kompetanse, men kan også være en evne eller en talent. Noe du har naturlig med deg. Det er noe som kjennes lett ut for deg. Det kan være noe som å holde foredrag, men det kan også være en element i hverdagen din. Glemmer du deg selv? Er du god til å prioritere andre? Det er ikke bare negativ! Du er god på omsorg! Synes du at du har dårlig selvkontroll og ikke klarer å motstå fristelser? Det kan være bra! Du er da sjenerøs mot deg selv og andre! Ofte er det noe du selv opplever som helt vanlig, mens andre kan beundre dine evner. Hva er du mest fornøyd med i livet ditt? Hvilke styrker brukte du? Hva klarer du å lære lett? Hva er lystbetont? Hva får du skryt for av andre?

Det viktigste er at om du føler du er god på noe, må du gjøre mer av det! Det gir deg styrke! Det gir deg selvtillit! Det er positiv for deg og omgivelsen din! Finn dine styrker- Bruk dine styrker- Utvikle dine styrker- Det gir fremgang!

Jeg håper dette kan gi deg en liten boost i adventstiden. Spesielt i denne tiden er det viktig: gjør mer av det som fungerer. Glem det som ikke fungerer. 🙂

 

2 kommentarer
  1. Hei og god morgen!
   Kom ikke inn på dagens innlegg – det kom opp en feil… så da ønsker jeg deg en god dag i dette innlegget 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg