Hva er din signaturstyrke?

Selvtillit og selvfølelse er to viktige faktorer i ditt liv! Disse er med på å kjennetegne deg som menneske. Det er to elementer ved “selvet” ditt, som er fremtredende.

Selvtillit er å ha tro på seg selv, på egene ferdigheter. Å ha tro på at man kan få til ting, at man klarer noe.

Selvfølelse er noe annet. Det er å ha en positiv og vennlig holdning til deg selv. Å føle seg verdig og er verdt noe. Å føle at man er et godt menneske!

Noe av selvfølelsen kommer fra signaler fra kroppen din. Når vi da blir syk, opplever symptomer som smerter og utmattelse, blir selvfølelsen truet. Plutselig tenker vi ikke så godt om oss selv lenger! Det er fordi signalene kroppen gir oss er negative!

Kroppen din mister rett og slett fokus på grunn av det som skjer når du blir syk. Den mister fokuset på positive ting, klarer bare å fokusere på det negative.

Det er da vi må ta frem våre signaturstyrker!

Hva er signaturstyrker? Det er styrker som er spesielt for deg! Kvalitetene som kjennetegner deg som menneske, og som er med på å forme personligheten din. Hvem du er som person? En viktig del av din personlighet formes av dine signaturstyrker.

Signaturstyrker kan f.e. være selvdisiplin, mot, kreativitet, balanse, emosjonell intelligens, omsorg, ogsv. Hva er dine signaturstyrker? Om du tror at du ikke har signaturstyrker, tar du feil! Vi har alle sammen noe vi kan være stolt av, ofte mer enn vi tror! Vi må “bare” bruke mindre tid på våre negative signaler og følelser, for å slippe de positive frem! Vi må slippe gleden til!

Ved å være oppmerksom på dette; din personlighet, din selvtillit og din selvfølelse, kan vi stoppe negative prosesser i kroppen vår og slippe til gleden i vårt liv. De fjerner kanskje ikke smertene eller utmattelsen, men de gir deg bestemmelsesrett over hva du og din kropp skal bruke energi på. De skal gi oss fornyet selvfølelse! Et positiv fokus! <3

 

 

10 kommentarer
  1. Det er godt at du setter ord på hva vi i perioder bør huske på når vi begynner å tvile på oss selv

  2. For det første; nydelig genser og flott bilde av deg 😀

   Signaturstyrke 🙂
   Min signaturstyrke…… stå på…. smil til verden og…. omsorgsfull ja dette å ha troen på seg selv er kjempeviktig – ha selvtillit. Viktig!
   Være positiv! Tenke positivt!

   Flott innlegg å ta med seg.

   Ønsker deg en god dag!

   klem

   1. Takk!
    Herlig, din signaturstyrke! Dette med å være positiv og å tenke positiv er ikke like enkelt bestandig, men samtidig kjempeviktig! Ha en fin dag, Mette!:-)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg