Hva er det som stjeler din energi?

Opplever du at din energi bare forsvinner som skyer på himmelen? Har du tenkt litt på hvorfor dette skjer? Hva er det som stjeler energien din? Her er det mange faktorer som kan spille inn. Men det er noen helt klare energityver vi lett kan kjenne igjen. Når vi bare vet om dem!

Vi kan dele disse faktorer inn i fem grupper, der alle grupper igjen påvirker hverandre. Vår energi blir påvirket av hva som skjer i kroppen, våre følelser, våre tanker, våre handlinger og vår omgivelse.

Jeg vil først og fremst si noe om vår omgivelse. Her mener jeg at alt som skjer rundt oss, er med å påvirke oss og energien vår. Jeg har snakket med flere som for eksempel har  problemer med NAV. Problemer som å ikke bli trodd, ikke få den hjelpen man trenger, ikke få arbeidsavklaringspenger, og mye annet. Jeg har også vært i kontakt med mange som sliter med sin lege. Også her går igjen dette med å ikke bli trodd, og ikke få den hjelpen man trenger. Dette er bare noen eksempler av det som skjer rundt oss og det som påvirker vår energinivå og vår helse. Dere kan sikkert komme med mange flere! Det er tungt. Tungt å være på dette stedet i prosessen. Det påvirker oss. Tar ifra oss energien, akkurat når vi trenger litt ekstra energi! Her finner vi ikke en enkel løsning heller. Vi må gjøre så godt vi kan og ta tiden til hjelp. Men det hjelper å ikke være alene. Søk støtte hos noen du kjenner eller noen som har opplevd noe av det samme. For eksempel i din lokale revmatikerforening. Sammen er vi sterkere!

Hva med våre tanker? Våre tanker er noe som vi kan påvirke! Vi kan ikke tenke oss friske, men vi kan tenke oss sterke og verdige! Jeg har skrevet noe om kvernetanker før. Tanker som går igjen og igjen og som er vanskelig å slippe. Har du disse kvernetanker? Tenker du ofte på din situasjon, hvor vondt det kjennes i kroppen og hvor vanskelig din fremtid ser ut? Disse tanker stjeler din energi! Energi du trenger i en kronisk hverdag! Hvordan kan du slippe disse tanker? Det er ikke lett! Først og fremst kan du gå inn i tankene; se på dem, vurdere dem. Er de nyttig? Kommer du frem til en løsning? Hvis svaret er nei, er det på tide å slippe. Men det hjelper ikke å prøve å dytte de bort. Da blir de bare forsterket. La dem bare være der, samtidig som du kan bestemme deg for å ikke gi oppmerksomhet til disse tanker. Da kan de løse seg opp etter hvert.

Det aller viktigste er at du tar kontroll! Det er du som skal bestemme over dine tanker, du som skal bestemme over hverdagen din og du som skal bestemme hva som påvirker deg! Ikke lett! Men du kan begynne i det små; ta tiden til hjelp, et steg av gangen, en dag av gangen. Ser det mørkt ut nå? Da må du vite at du går mot lyset, selv om du ikke går så fort. <3

Jeg skal skrive mer om våre energityver i fremtidige innlegg. Følg med her og på facebooksiden til Mallemey!

6 kommentarer
  1. Takk for påminnelsen. Kvernetankene slipper sakte taket og gir mindre smerter og mer energi. Ønsker deg en fortsatt fin helg😊

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg