Får våre muskler nok oxygen?

Denne uken leste jeg om spennende forskning som jeg tenkte å dele med dere. Spørsmålet her er om våre muskler fungerer bedre etter en behandling som innebærer tilførsel av oxygen gjennom en spesiell anretning.

Dette er noe fibromyalgiforeningen i Nederland har sett litt mer på. De hadde fått inn mange spørsmål rundt dette, så de satte sine eksperter på det. Ekspertene er Ewa Klaver, klinisk nevrofysiologi og Wijo Kop, medisinsk psykolog.

Det har blitt utført noen studier for å forske på dette, men felles for disse er at alle hadde en liten gruppe med deltagere. Forskere er positiv over effekten, men nå er spørsmålet om effekten fortsatt vil være positiv i fremtidige studier. I tillegg er det fortsatt usikker om det er et faktum at pasienter med fibromyalgi har nedsatt oxygennivå i musklene sine.

Så spørsmålet: Har våre muskler god effekt av ekstra tilførsel av oxygen? Konklusjonen av ekspertene er at det kan hjelpe, men vi har ingen bevis for dette ennå. Samtidig må vi ta med oss risikoen forbundet med behandlingen. Behandlingen medfører betydelig risiko ved høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdom.

Les mer om studien her

Hva betyr dette for deg og meg? Vi må fortsatt være tålmodig og vente på ytterlige svar og forskning. I mellomtiden kan vi fortsette med å bruke #treningsommedisin, der vi gjennom trening og aktivitet tilfører ekstra oxygen til våre muskler og andre systemer i kroppen. Det fungerer! Det er bevist! 😀

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg