Er du sykt aktiv?

 

 

I starten av april skal jeg være med å arrangere et Sykt Aktiv kurs i Rana og jeg tar dere med på reisen! Har du hørt om frisklivsagentene i Norsk Revmatikerforbundet? For noen år tilbake satt NRF i gang med en ny satsning. De hadde oppdaget at medlemsgruppen som var mellom 25 og 55 år, manglet et godt tilbud. De som var i denne aldersgruppen var blitt for stor til barne og ungdomsgruppen, men følte seg slettes ikke hjemme blant den eldre garden! NRF startet så  å utdanne Frisklivsagenter som da igjen kunne arrangere mestringskurset Sykt Aktiv. Hva er et Sykt Aktiv mestringskurs?

Sykt Aktiv er et mestringskurs med fokus på trening som medisin. Vi går inn i hverdagen til deg med kroniske plager, ser på aktivitetene, tilbyr verktøy, jobber med målsetning og mye mer! Alt du trenger til å få en hverdag som du mestrer, en hverdag med mer glede og en hverdag som er sprekere enn du hadde før! Vi tilbyr et kurs sammen med andre i din aldersgruppe, hvor dere blir kjent med hverandre, lærer av hverandre og opplever et nytt felleskap . Synes du dette er spennende? Lurer du på hvor du kan delta på et sånnt kurs?

Mange frisklivsagenter er opplært siden NRF startet sin satsning. Flere fylkeslag fikk sine egene frisklivsagenter og jeg ble frisklivsagent i Nordland. I 2016 arrangerte vi i Nordland et Sykt Aktiv kurs i Spania. Et flott kurs med flotte deltagere! Nå har vi i Rana Revmatikerforening fått vår egen frisklivagent! Unni Nygård Tangen skal sammen med meg arrangere et Sykt Aktiv kurs første helgen i april her i Mo i Rana. Vi får låne lokaler på Helgelandsykehuset og starter kurset fredags ettermiddag. Vi skal være sammen hele helgen og avslutter på søndag. Vi følger opp kurset med en ettermiddag i etterkant av kurset, der vi avslutter med siste bolken. Et kursopplegg som er veldig bra, godt gjennomtenkt og kvalitetssikret. Er kurs som er åpent for alle, også når du ikke er medlem i Norsk Revmatikerforbund.

Her kan du lese mer om Linda, som fikk en bedre hverdag etter å ha deltat på et Sykt Aktiv kurs: https://www.revmatiker.no/linda-fra-ostfold-i-dag-far-ikke-smertene-sa-stor-plass-i-livet/

Syntes du dette høres spennende ut? Ta kontakt med oss i Rana for mer informasjon. Vi har åpnet påmeldingen! Ønsker du å delta på et sykt aktiv kurs og bor du ellers i landet? NRF arrangerer flere Sykt Aktiv kurs. Gå inn på www.revmatiker.no og se på aktivitetskalenderen når neste kurset arrangeres. Du kan også ta kontakt med fylkeslaget der du bor og spør om det skal arrangeres et sykt aktiv kurs i ditt fylke. Noen plasser i landet blir kurset arrangert i samarbeid med frisklivssentralen. Et flott samarbeid mellom våre frisklivsagenter og kommunen!

Jeg skal ta dere med gjennom kurshelgen i april; for å gi dere et lite innblikk i hva dette er, vise verdien av et sånt kurs og inspirere dere til en sykt aktiv hverdag!

Dette kurset anbefaler jeg alle! Dette er veien til en bedre, gladere og sprekere hverdag! 🙂

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg