Det er ikke bare tanken som teller!

Hvordan kommuniserer du? Klarer du å formidle hva du føler, hva du tenker og hva du trenger fra de som er rundt deg? Klarer du å formidle til verden det du vil de skal vite om deg?

Vi mennesker kommuniserer alltid. Vi klarer ikke å la være. Det er viktig å huske at vi ikke bare kommuniserer med språket vår, men også med kroppsspråket. Selv om vi ikke sier noe kan kroppen vår fortelle en mye lengre historie enn vi har lyst å fortelle med språket vårt.

#usynligsyk. 

Vi har lest mye om det, snakket mye om det, hørt mye om det. Vi som lever med en diagnose som fibromyalgi viser ikke at vi er syk. Våre plager vises ikke utpå kroppen, samtidig som vi ofte ikke ønsker å vise hvordan vi har det. Men…stemmer dette?

Vises ikke våre plager utpå kroppen? Hvis du møter mennesker som er opptatt av kommunikasjon, mennesker som ser på kroppsspråket ditt, kan de lese mye av kroppsspråket ditt. Når du sier du har det bra, kan kroppsspråket ditt si noe helt annet! Som at du har mye smerter den dagen, sovet dårlig og har hodepine. For eksempel.

Men kroppsspråket ditt kan også lett misforstås. På en dårlig dag kan man oppfatte deg som sur; de tror du er i dårlig humør, har ikke lyst å snakke med dem, misliker dem.

Derfor er det viktig å vite hva du sier! Hva du sier med språket ditt, hva du sier med kroppen din.

Først og fremst er det viktig å tenke over hva du VIL si. Hva trenger du å formidle? Hvis du ønsker at de som er rundt deg kan forstå hvordan du har det, hvorfor du ikke kan gjøre alt, hvorfor du gjør som du gjør og hva du trenger hjelp til, må du kommunisere det ut! Du kan ikke forvente at de kan lese det på kroppen din fordi de kjenner deg! Du må prøve å forklare!

MEN, samtidig må du være klar over hvordan du blir oppfattet. Vår kroppsspråk kan misforstås av verden. Når jeg føler meg i dårlig form, trekker jeg meg litt tilbake. Går jeg i byen for å handle julegaver og formen er dårlig, går jeg litt rask, ser ned, ønsker ikke å treffe noen, ønsker ikke å stoppe opp for å snakke med noen. Da kan jeg bli oppfattet som sur, overlegen, rar. Dette er ikke noe jeg kan gjøre noe med, ikke alltid. Men jeg er klar over hvordan det kan oppfattes. Det er en start. Av og til, på noen av disse dager, prøver jeg faktisk å smile til noen jeg møter! 🙂

Kommunikasjon er viktig. For alle. Enda mer viktig i en kronisk hverdag. Hver dag. Informasjonen jeg har brukt som bakgrunn for dette innlegget, kommer fra NLP. Kurset jeg har tatt der. Det er mye vi kan lære om kommunikasjon og jeg vil dele mer med dere i fremtidige innlegg. Så vi kan kommunisere sammen!

Fordi det er ikke bare tanken som teller! <3

2 kommentarer
    1. Kommunikasjon er vel det viktigste som er.
      Hvordan kan noen vite hvordan man har det på innsida. Det som synes stemmer ikke alltid, kanskje sjelden.
      Et fint og viktig innlegg 🙂
      Godt nytt år til deg! ☺

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg